“Масовият протест принадлежи на всички граждани. който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата”. Това написа президентът Румен Радев във “Фейсбук” по повод днешния голям протест срещу правителството.

снимка: БГНЕС

“Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР. Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем”, подчерта президентът.

снимка: БГНЕС

“Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт. Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата”, добави още президентът Румен Радев.


Share Follow

Leave A Reply