В навечерието на новата учебната година, 133 основни училища в страната ще получат санитарно-хигиенни стелки за обувки и дезинфектанти. Инициативата е дарение от няколко фирми, а целта е да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19. Инициативата “Подаваме ръка за безопасно връщане в училище” цели осигуряване на чиста и безопасна среда за учениците и учителите. Дарението от частни фирми беше предадено на Българския червен кръст. “Кампанията идва съвсем навреме”, каза генералният директор на БЧК проф.д-р Красимир Гигов.

снимка: БГНЕС

“Така тези постелки, колкото и елементарни да изглеждат, наистина решават един голям, наболял въпрос – дезинфекцирането на краката, на обувките – по този начин преустановява вкарването на инфекция в училищата. 133 училища ще бъдат обезпечени с такива изтривалки”, посочи още той.

снимка: БГНЕС

Дарението беше прието от Пенка Иванова от Министерството на образованието и науката. Тя обясни, че със започването на учебната година всички училища трябва да бъдат снабдени с течен сапун и дезинфектанти. “Убедена съм, че всяко едно училище е предприело необходимите мерки това да се случи и това да бъде осигурено за учениците”, отбеляза тя. Предстои санитарно-хигиенните стелки и дезинфектантите да бъдат разпределени между училищата и да бъдат получени преди началото на учебната година.


Share Follow

Leave A Reply