“Механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни, доклад за България не се готви”, каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков пред бТВ. Той коментира, че евродепутати от няколко европейски партии са отчели влошаване на ситуацията с върховенството на закона в България. „Подобни дебати в Европарламента има за всички страни и това не е нещо историческо. Създава се усещане, че извън София големият брат някъде е седнал да заседава – да видим дали ще ни поощри, или ще ни накаже, в зависимост от това дали сме били послушни или не. Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС“, каза още Андрей Новаков.

снимка: БГНЕС

Според него едно абсолютно рутинно заседание на Комисията за права и свободи е представено като изслушване, на което са привикали някого да му се скарат. „Еврокомисари идват непрекъснато в ЕП и участват във всички комисии постоянно на всякакви теми. България не е първата държава, която е обсъждана в тази комисия, няма да бъде и последната“, отбеляза Андрей Новаков.

„Странно ми е да гледаме на Брюксел като на класния ръководител, който ще ни каже дали сме слушали или не. Трябва да се държим със самочувствие и достойно, каквото и да се случва в Европейския парламент. Критиките са полезни, но да го представяме като катаклизъм, след който България няма да съществува, само ни потиска“, смята евродепутатът. „Оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви”, заяви той.


Share Follow

Leave A Reply

  • Мета