Разликата между Беларус и България

Великото народно въстание. Така ,,Отровното трио” кръсти два от протестите си, които се очакваше да са по-мащабни и агресивни. Втора част на това “Велико народно въстание” бе през тази седмица, но за разлика от първата тя беше спокойна, а протестиращите – по-малко.

Велико народно въстание I

И когато говорим за по-малко протестиращи, не си представяйте много протестиращи на първата част от този протест. И двата ,,велики” протеста всъщност бяха доста малки в сравнение с протестите срещу Орешарски, протестите срещу Виденов, Луканов и големия протест на СДС в началото на демокрацията. Всъщност един партиен митинг събира повече хора. Единственото, което открояваше този протест, бе търсената агресия и насилие.

За да не се вглеждаме в миналото за сравнение, най-лесно е да погледнем в настоящето. Беларус – това е истинското ,,Велико народно въстание”. Достатъчно е само да сравним снимките от дрон от двата протеста, за да разберем какво значи масово недоволство срещу диктат и какво значи на хората да им е дошло до гуша от властта. Който не вижда разлика между двете събития, “очевАдно” не гледа обективно на събитията.

9-и септември – черната дата за българите

Изразът “Велико народно въстание”, звучащ доста социалистически, подозрително се състоя само ден след черната дата за България 9 септември. И паралелът между двете събития не е само в календара. И двете са представяни като ,,народни”, показващи волята на народа, борещи се с тиранията и диктата. Когато някой попита защо е важна историята, отговорът е един – историята е важна, за да не повтаряме нейните грешки. За да не повтаряме нейните грешки, е редно да си зададем няколко въпроса. Какво всъщност постигна 9-и септември? Освободи ли България от тиранията и диктата? Това ли беше волята на народа?

Представено в опаковката на едно народно събитие в името на освобождението на България от ,,фашистите”, всъщност се превърна в най-черната дата в най-новата българска история. Дата, дала началото на мрачен период, който постепенно принизи България от една средноевропейска цивилизована и модерна страна до евроазиатска колония на СССР. Постави българите в аквариума на Желязната завеса. Спря техния естествен европейски цивилизационен път и ги постави в поредната зависимост от Изтока.

В името на народа и с подкрепата на “Големия брат” новата власт слезе от планините, нарече българската интелигенция ,,фашистка” и я ликвидира, за да наложи новия ,,народен” ред, който бе подкрепен на нагласен референдум с близо 100% ,,за”. Хиляди индустриалци, предприемачи и строители на съвременна България бяха унижени, унищожени и подменени от хора със съмнителни качества и криминално минало. Същите тези хора, които години по-рано извършиха най-големия атентат в Европа за 20. век в църквата ,,Света Неделя”.

Така на власт дойде новата ,,буржоазия”- комунистическата, вярна на БКП, а обещанията за народна власт се оказаха лъжа и подмяна на една интелигенция с криминален и неук контингент. Последствията, започнали на 9.09.1944 г., все още се усещат и до днес. Наследниците на тази соц. буржоазия все още са сред нас и все още се борят за ,,народна власт” и мечтаят за дните, в които отново ще са във властта и ще се ползват от облагите ѝ. Така както дедите им са ги научили и както е преминало тяхното детство – в привилегии, спокойствие и охолност, ,,в името на народа” и на негов гръб.


Share Follow

Leave A Reply