Шофьор с рекорден брой глоби за нарушения на пътя установиха пловдивските пътни полицаи. 45-годишният водач е спрян за проверка този следобед от патрул на “Пътна полиция” на Асеновградско шосе. След справка в базата данни униформените установили, че мъжът, който е турски гражданин, но живее в Пловдив, е системен нарушител на пътя.

Той имал над 50 невръчени електронни фиша, възлизащи на 9 700 лв. Отделно още 4 констатирани нарушения за превишена скорост. Актовете за всички извършени нарушения са връчени на водача днес, като само за случаите за превишаване на скоростта, той ще трябва да плати 3 000 лв. Освен това шофьорската му книжка ще бъде отнета за 12 месеца, коментира началникът на Охранителна полиция – Пловдив комисар Виктор Празов, цитиран от БНТ.

В Пловдив имаше и пътен инцидент с бус на охранителна фирма, който се преобърна. До инцидента се е стигнало след удар с лек автомобил. Бусът навлязъл в кръгово кръстовище и отнел предимството на колата. Ранен е един от пътниците в превозното средство на охранителната фирма. Той е откаран в болница.


Share Follow

Leave A Reply