Руските власти съобщиха, че са проследили движението на опозиционния лидер Алексей Навални и са установили какво е пил преди припадъка си в Сибир. Те търсят и свидетел по случая напуснал страната – Марина Певчих, британска гражданка, заминала за Германия на 22-ри август. Тя е сред шестте придружители на Навални при фаталното пътуване. Според тяхното проучване, той е минал през хотел, ресторант, апартамент и кафене и е консумирал е вино и алкохолен коктейл.

politico

Русия иска твърди доказателства, че Навални е отровен и ще поиска нейни следователи да участват в германското следствие. Министерството на правосъдието в Берлин е разпоредило на столичната прокуратура да окаже правна помощ на Русия и да предостави информация за здравословното състояние на Алексей Навални, но само ако той е съгласен. Информация по този въпрос беше публикувана днес в профила на берлинската прокуратура в “Тиутър”. От ведомството отбелязват, че на този етап не е възможно да бъде предоставена допълнителна информация по въпроса. Случаят се разследва от берлинските органи, тъй като потърпевшият е на лечение в столична клиника, уточнява РИА Новости.

снимка: Gulliver/Getty Images

Генералната прокуратура на Русия е поискала отговор на почти 20 въпроса, свързани с лечението на Навални, диагнозата и резултатите от експертизата, както и да бъде предоставено копие от медицинския картон на пациента и биологичен материал за сравнителни изследвания.


Share Follow

Leave A Reply