“Няма досега случай на протестиращи, които са искали нещо от правителството и да са предлагали нещо, да не е била проведена среща с тях, да не са били изслушани и след това проблемът им да не е бил решен. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча” – Кърджали, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. Той е придружен от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Те присъстват на освещаването на новоизградена сграда в комплекса. С тях са и командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, както и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Борисов обясни, че с коментара си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички участници в протестите са част от нея. „Вие взимате едно изречение. Винаги съм заявявал, че уважавам протестите на хората. Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Безспорно е, че има платени сред тях. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, към другите – неприязън, която никога няма да спре. Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези”, посочи министър председателя. „Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата – икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези”, изтъкна още Борисов. На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били във властта”, напомни Борисов.

снимка: БГНЕС

По повод Манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча” в Кърджали, премиерът напомни, че само преди няколко дни, когато беше процесът „Акаба“, кралят на Йордания е дал за пример България през последните години. “Единствено ние не сме изнасяли ислямски бойци поради това, че толерантността, която има между хората, това, че едновременно даваме заплати и на поповете, и на мюфтийството и ходжите, всички знаят, че е равнопоставено и така хората, изповядвайки различна религия, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени. Това да се направи манастир в Кърджали, ако я нямаше толерантността на мюсюлманите, трудно щеше да се случи. Можем да поздравим българите с този успех в тази сфера“, допълни министър-председателят. В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча”, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 12 септември 2020 г.


Share Follow

Leave A Reply