Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на БНТ. Според нея той ще носи белега на задкулисието, нещо, което в момента не отговаря исканията на хората. Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори каза още вицепрезидентът.

снимка: БТА

“Смисълът на стиснатия юмрук на президента, според мен и хората, които дойдоха абсолютно спонтанно първия и втория ден на протеста – те възприеха този юмрук като нещо съвършено друго, сила и желание да бъдем заедно, заедно срещу това, което се случва в страната, ситуацията в страната”, каза вицепрезидентът Илияна Йотова. „Този протест е на хората, които казват, че така повече не може“, допълни тя.

снимка: БГНЕС

“Президентът Радев избра по-честния подход – не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички”, каза тя. По думите на Йотова президентът е спечелил и продължава да печели.

снимка: БГНЕС

“Мостът много отдавна е изгорен между двете институции. Още буквално няколко месеца, след като ние стъпихме в президентската власт, очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат цели, интереси, национални цели, едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива интереса на собствените ни институции в България, след това се чудим защо хората не ни вярват”, заяви Йотова.

снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът е против ситуацията да се представя като конфликт между две личности. “Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000 или повече, които излязоха на 10 септември, те не са там, защото са на страната на Радев или защото са на страната на една политическа сила, това е едно спонтанно решение”, продължи тя. Вицепрезидентът Илияна Йотова няма да гласува на днешните избори за председател на БСП, защото членството ѝ е замразено.


Share Follow

Leave A Reply