“Всички социалисти, гласувайте спокойно и мъдро”. Това призова Корнелия Нинова след като упражни своето право на глас за лидер на БСП.

снимка: БГНЕС

“Днес всеки глас е важен, от вашия глас зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Аз гласувах точно за това. Мнението на всеки да бъде значимо. Всеки да решава за своето бъдеще. За пръв път правим такъв избор, исторически и призовавам за висока активност, смело и мъдро гласуване. Аз самата също така гласувам да сложим край на порочния модел на управление на България”, продължи Нинова.

За първи път в историята членовете на БСП ще избират лидер на партията. Това става с пряко гласуване на симпатизантите на левицата. Първоначално в битката за лидерското място се включиха общо петима кандидати на БСП- Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Георги Тодоров и Валери Жаблянов. Единият кандидат се отказа, а двама други призоваха за бойкот на вота. Красимир Янков и Валери Жаблянов обявиха, че призовават да не се гласува заради подозрения за нарушения, които опорочавали вота. Отказ за участие направи и третият кандидат -Георги Тодоров. Така в прекия избор ще участват само Корнелия Нинова и Кирил Добрев.


Share Follow

Leave A Reply