Общинският съветник от Русе Галин Ганчев от ГЕРБ е диагностициран с COVID-19.  Положителният PCR-тест на 65-годишния бивш директор на едно от най-големите училища в страната – СОУ “Васил Левски”, а сега експерт в „Държавна опера – Русе“, е излязъл вчера. Той вече е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница “Медика Русе”.

снимка: БГНЕС

Ганчев участва в последното заседание на Общинския съвет само ден преди да бъде диагностициран с коронавирус – на 10 септември което притесни част от колегите му в местния парламент. Припомняме, че през юли пък почти цялата общинска и областна администрация на Русе бе под карантина, тъй като кметът на крайдунавския град Пенчо Милков бе с положителна проба за COVID-19.

снимка: ЕПА/БГНЕС

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта е регистриран и още един случай на коронавирус – 46-годишен мъж, който е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация. Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 367, като активните случаи са 64. От тях 17 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация. За изминалите 24 часа има и двама излекуван пациенти, с което от началото на пандемията общият брой на преборилите коронавируса в Русенско станаха 283.


Share Follow

Leave A Reply