38.69 % е окончателната избирателна активност на вътрешнопартийния избор в БСП към 11.00 ч. Това каза председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор в БСП Емил Войнов по време на пресконференция.

снимка: БГНЕС

“Данни за окончателните ни данни за избирателната активност към 11.00 ч. От 80 901 социалисти към 11 ч. 32 302 или 38.69 %. Искам да обърна внимание, че една две области в последния момент получихме данните към 13.00 ч. Събираме избирателната активност към 15.00 ч. За час и половина два ще имаме данни за избирателната активност към 15.00 ч.”, каза още Войнов.

снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на Централната комисия по провеждане на прекия избор в БСП Румяна Сидерова заяви, че се е наложила смяна на изборните помещения по места, тъй като кметове и кметски наместници са нарушили предварителните споразумения и не са дали достъп до тях. Тя отбеляза, че жалбите към момента са около 50.

снимка: БГНЕС

“Една от последиците е от тази промяна е по-късното започване на гласуването в някои секции, за което също имаме няколко жалби. Другата голяма група жалби е относно това, че някои общински съвети не са
разгласили графиците на мобилните секции”, коментира още Сидерова.
Заместник-председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор поясни, че е имало в началото на изборния ден агитационни материали на масата за избора, но впоследствие те са били отстранени. Въпреки това Емил Войнов бе категоричен, че нарушенията в изборния ден в БСП не могат да повлияят върху изборния резултат. По думите му окончателните резултати ще бъдат ясни към края на утрешния ден.


Share Follow

Leave A Reply