Служители на РУ-Хисаря задържаха 42-годишен мъж, собственик на плантация за канабис, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. Марихуана е открита и иззета от адреси, обитавани от мъжа в две села на територията на областта, а на един от тях полицаите намерили и незаконно оръжие.

42-годишният мъж е задържан в ареста на РУ-Хисаря, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново. В хода на последвалите процесуално-следствени действия са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие. Плантацията била снабдена и с капково напояване. При претърсване на имота полицаите открили още 260 гр. суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително.

снимка: ОД на МВР-Велико Търново

Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село – Бойково, където лицето имало настоящ адрес. Там полицейските служители открили и иззели още 100 гр. суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама. Пловдивчанинът, който се придвижвал с лек автомобил, бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането си в къщата на територията на хисарското село, а дръгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо четири обвинения.


Share Follow

Leave A Reply