“Вчера социалистите направиха промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача да направим промяната в България необратима”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата си пресконференция след прекия избор за председател на БСП. “Възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интерес и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно”, подчерта Нинова.

снимка: БГНЕС

“Приключи прекият избор за председател на партията. Вчера тя беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история да направим пряк избор на председател. Партията го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска, лява партия. Вчера се доказа, че БСП е зряла с най-високо организирана и проведена кампания с институционална култура. Сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно направи показно как се правят избори. В над 1000 секции с участието на над 8000 души без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи за предаване на изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график показахме много висока организационна и институционална култура. Поздравявам ви, другари, които освен в Централната комисия за прекия избор и по места, участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно”, каза още тя.

снимка: БГНЕС

“Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден. Партията показа, че е в удивителна кондиция. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Само да припомня какъв е той: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера беше за това”, изтъкна Нинова. Лидерът на БСП посочи, че нейният ангажимент е да продължи този курс.

Пресконференция на БСП на живо

Пресконференция на БСП на живо

Posted by Българска Социалистическа Партия on Sunday, September 13, 2020


Share Follow

Leave A Reply