Досегашният лидер на БСП Корнелия Нинова спечели избора за председател на партията с над 81% от гласовете. Председателят на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП Емил Войнов съобщи, че изборът е бил честен и прозрачен за медиите. Избиратели по списък са 80 236 души, от тях са 53 807 са гласували. За Корнелия Нинова има 43 228 гласа или 81,5%. Войнов посочи, че това са предварителни резултати.

снимка: БСП

На второ място се нарежда досегашният заместник-председател на социалистите Кирил Добрев. Той е получил 7914 гласа или 14,9%. Трети остава Красимир Янков, за когото са гласували 1118 души или 2,1%, последен е Валери Жаблянов със 759 гласа или 1,4%. Вече са въведени резултатите от електронните таблици. Предстои да се обработят хартиените протоколи, но разликата едва ли ще бъде голяма. “Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре. Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на крайния изборен резултат”, каза Войнов. Според правилата партийната ЦИК трябва да обяви окончателните резултати от вота 48 часа след приключването му.

снимка: БГНЕС

Решението за пряк избор на председател на партията беше взето от Конгреса на БСП през февруари 2017 г. по предложение на самата Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply