Три готвачки от 88 детска градина в столичния квартал “Дружба” са с положителни проби за COVID-19, предаде БНТ. Градината работи, уточняват от Столична община.

снимка: iStock/ Getty

На персонала ще бъдат направени PCR тестове, храната за децата ще бъде носена от съседна детска градина. От Столичната община очакват инструкции от СРЗИ. Заместник-кметът по образование на Столичната община заяви пред БНТ, че знае за случая. Той потвърди, че вече се тества персонала, но каза, че повече няма да се толерира подобно безотговорно поведение.

Тодор Чобанов

“Ще потърсим вероятно на тези хора дисциплинарна отговорност, особено на единия служител, който е било ясно, че е имал изявени симптоми, а не се е е тествал. Това дълбоко ни обезпокоява. Нека, ако човек не се чувства добре, а видимо е с проблем, да не чака да се влоши неговото състояние, а да потърси бързо тестване и лекарска помощ. Препоръчали сме на всички родители да тестват децата си, ние вече тестваме целия персонал, искрено се надяваме да не е тръгнала заразата. Това е една споделена отговорност и няма да толерираме безотговорно поведение”, заяви Тодор Чобанов.


Share Follow

Leave A Reply