Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи откриването на юбилейната си стотна академична година с тържество в аула „Максима“. Сред официалните гости на церемонията ще са министърът на транспорта Росен Желязков и управителят на БНБ Димитър Радев, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и председателят на Съвета на ректорите в България и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и Даниел Парушев, а също и председателят на Националното представителство на студентските съвети. По време на тържеството ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министър Росен Желязков ще валидират юбилейна пощенска марка „100 години УНСС“.

В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.

снимка: МРРБ

Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив, а във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов. Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ също ще открие новата си академична година днес. На церемонията ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.


Share Follow

Leave A Reply