Централната комисия по прекия избор на председател на БСП връчи Удостоверение за избран председател на Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП.

снимка: БСП

“Членовете на БСП с право на глас са 80 214. Гласувалите са 53 795, което е повече от половината от членовете на БСП, поради което изборът се счита за редовен”, обяви Емил Войнов, председател на Комисията. Броят на подадените действителни бюлетини е 53 009. Окончателните резултати от прекия избор на председател са както следва:

  • Корнелия Нинова – 43 222 гласа;
  • Кирил Добрев – 7 910 гласа;
  • Красимир Янков – 1 117 гласа;
  • Валери Жаблянов – 760 гласа.

снимка: БГНЕС

“Приемете искреното ми уважение и възхищение към работата и професионализма ви – Човешки поклон към това, което направихте. Гарантирахте едни честни и прозрачни избори – направихте показно как трябва да се случи един такъв вот. Показахте много висока институционална и организационна култура и денонощен ваш труд, за което ви поздравявам. Дадохте принос за историята на партията. Ще останете в нея като първата комисия, направила пряк избор”, благодари Корнелия Нинова на членовете на Централната комисия по прекия избор.


Share Follow

Leave A Reply