Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 26 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ). Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен и Разград.

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изтоксевероизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.


Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.


Share Follow

Leave A Reply