“Уважаеми български учители, скъпи ученици, за мен е удоволствие и истинска радост да Ви поздравя по повод откриването на новата учебна година! От сърце Ви пожелавам здраве, усърдие в учението и много усмивки”. Това написа председателят на парламента Цвета Караянчева в своя профил във “Фейсбук” по повод първия учебен ден.

снимка: “Фейсбук” на председателя на НС Цвета Караянчева

“2020 година постави пред всички нас редица предизвикателства, породени от епидемията от коронавирус. Наложи се да променим своето ежедневие, да преосмислим и реорганизираме нашата работа, да бъдем по-отговорни към себе си и околните, по-човечни и по-добри. В новите условия българското училище съумя да продължи своята просветителска мисия и да въведе адекватно обучение в електронна среда. То доказа, че има ресурс, мотивирани и квалифицирани кадри, които за много кратко време успяха да организират и обезпечат обучението на всички български деца”, отбеляза Караянчева.

снимка: “Фейсбук” на председателя на НС Цвета Караянчева

“Мили ученици, честит първи учебен ден! Бъдете любознателни и смело напредвайте в необятния свят на познанието! Уверена съм, че както и досега, по този път Вие неизменно ще получавате обичта и безрезервната подкрепа на Вашите родители и учители. На добър час през новата учебна година,” каза тя.

снимка: “Фейсбук” на председателя на НС Цвета Караянчева

Днес председателят на Народното събрание посрещна новата учебна година в най-голямото средно училище в Южна България – СУ „П. Р. Славейков“. Тя се похвали, че то е реновирано по ОП „Региони в растеж“ и удостоено с приза „Сграда на годината“ за 2019 г.

снимка: “Фейсбук” на председателя на НС Цвета Караянчева

“Образец за съвременно училище – модерно, иновативно, с мотивирани преподаватели и над 1 600 любознателни ученици. За 36-та поредна година бие първия училищен звънец в „Славейков“. Започва една необичайна учебна година – година с нови правила и нови предизвикателства. Пожелах на всички тя да е присъствена, да се справят с новите предизвикателства, да са здрави, да учат и да се конкурират, защото животът обича смелите. На първокласниците пожелах да овладеят силата на Аз-то и Б-то и никога да не губят вълшебния ключ на знанието, а на учителите – да защитават със същата дарба и усърдие авторитета на най-благородната професия. Бъдете успешни, търсещи, можещи и нека силата бъде с Вас!”, написа още Караянчева.

снимка: “Фейсбук” на председателя на НС Цвета Караянчева


Share Follow

Leave A Reply