НСО и полицията извеждат привържениците на “Системата ни убива” от Народното събрание. Протестиращи замерят с бутилки и яйца полицията и скандират “Мафия” и “Оставка”. Полицейското присъствие е засилено, като част от служителите на реда са строени пред входа на бившия Партиен дом.

снимка: БГНЕС

Мая Манолова излезе от сградата. Преди нея от там беше изведено и момче, който е в инвалидна количка. То е получило криза и затова на място бе извикана линейка, за да му бъде оказана помощ.  Недоволстващи блокираха движението на бул. “Дондуков”. Състоянието на една от гражданките се влоши, а минути по-късно беше извикана линейка, за да ѝ окаже медицинска помощ. Жената обаче отказа преглед.

снимка: БГНЕС

По-рано майки от “Системата ни убива” и други протестиращи влязоха във фоайето на един от входовете на сградата и заявиха, че искат да присъстват на заседание на Комисията по енергетика. Те се барикадираха в деловодството на НС, като настояха за среща с управляващите. Те отказваха да излязат и чакаха депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато. Представители на гражданска инициатива “Изправи се.БГ” също бяха там. По този повод председателят на парламента Цвета Караянчева направи изявление пред журналисти в Народното събрание, като увери, че ще бъде направено всичко възможно до 18 септември да се проведат срещи с майките от “Системата ни убива”. Протестиращите твърдят, че само БСП са им обърнали внимание и започнали да търсят зала за среща, но председателят на НС Цвета Караянчева не  е разрешила.

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply