70 дни продължават антиправителствените протести в София. Протестиращите отново се събраха в т. нар. триъгълник на властта. Основните искания на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори и промяна в Конституцията на страната.

снимка: БГНЕС

Днес недоволстващите поискаха оставката и на председателя на парламента Цвета Караянчева. Причината е, че тя не позволи на протестиращи от формацията на Мая Манолова “Изправи се.БГ” и майки от “Системата ни убива” да влязат в Народното събрание и да присъстват на заседание на енергийната парламентарна комисия. В знак на протест те направиха своеобразна барикада, като отказаха да излязат от сградата.

снимка: БГНЕС

В момента в сградата на НС няма протестиращи. НСО ги изведе от сградата на парламента. Недоволстващите замеряха с бутилки и яйца полицията и скандират “Мафия” и “Оставка”. Полицейското присъствие бе засилено, като част от служителите на реда бяха строени пред входа на бившия Партиен дом. Около 19,30 часа утихна напрежението. Демонстрантите поискаха, обаче, от президента да разпусне НСО.

снимка: БГНЕС

За поредна вечер на стените на сградата на Народното събрание се прожектират кадри. Този път те са от сблъсъците на конференцията на ГЕРБ. След 21 часа  множеството тръгна на шествие към Орлов мост. Те блокираха за кратко движението, но след това отново беше освободено.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply