Днес започва тестването на контактните ученици на преподавателите от столичното 55-о училище “Петко Каравелов”. Това се налага след като само ден след началото на учебната година стана ясно, че 8 учители са дали положителни проби за COVID- 19. Резултатите са излезли късно вечерта на 15 септември. Вчера преподавателите не са били на работа. За момента родители няма да се тестват. Това ще се случи само при положителна проба на даден ученик. Училището остава отворено, но при строго спазване на мерките, предаде БНТ.

снимка: БГНЕС

Децата ще бъдат изследвани днес по установен график, който е съгласуван със Столичната здравна инспекция, така че очакваме техните резултати в утрешния ден, каза Таня Иванчева, директор на 55 СУ “Петко Каравелов” – София. Тя подчерта, че училището има “готовност за започване на нормален учебен процес и неговото продължаване”.

снимка: ЕПА/БГНЕС, снимката е илюстративна

Положихме огромни усилия, така че да осигурим безопасността на нашите деца, виждате, че цялата сграда имаше 6 отворени входа, които са разделени за улеснение на нашите ученици на сектори, вътре също има маркировка, която им показва как да стигнат до класната стая, кои фоайета и кои стълбища да използват, така че сме създали една наистина много добра ситуация, междучасията са по различно време, каза Иванчева. Училището работи на четири различни графика, така че учениците да нямат взаимодействие. Директорът каза, че вчера вечерта са проведени три онлайн срещи с родителите на трите карантинирани паралелки.


Share Follow

Leave A Reply