Вчерашния ден отново бе основна тема в Народното събрание. От БСП излязоха с декларация на  партията, представена от Антон Кутев, в която те поискаха оставката на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя, обаче, заяви, че няма да позволи Мая Манолова, която опитва да се възползва от “Системата ни убива” за политическа кариера, да злепоставя парламента.

снимка: БГНЕС

„Всеки вижда кадрите от ситуацията, в която се намираха протестиращите, заедно с г-жа Манолова, която се опитва да се възползва от „Системата ни убива“, за да гради политическа кариера или пък да внесе нов импулс в изграждането на образа си“, заяви Цвета Карянчева от трибуните на Народното събрание. “За последен път ще се занимая с лъжите, които се говорят от тази трибуна. Аз не съм човекът, който се занимава с пропусквателния режим в тази сграда”, изтъкна тя, като обясни, че винаги е влизала в диалог, но няма в момента да разговаря с Мая Манолова и хората ѝ.

снимка: БГНЕС

Според Караянчева случилото се вчера е провокация. Тя припомни, че в Народното събрание има правила, които трябва да се спазват и изчете заповедта на министъра на здравеопазването за влизането в Народното събрание във връзка с коронавируса. Председателят на парламента настоя, че в никакъв случай няма ограничения на достъпа, но има установен ред, при който това да става.
„Когато някой трябва да бъде чут, всеки има право да пусне писмо и да бъде поканен от народните представители. А не тази агресия и провокации, които една неуспяла кметица се опитва да вдига рейтинга си по този начин и една парламентарна група, която протестите не я припознават, да се опитва да се залепи за протестите, защото видите ли, ще стане някоя революция, пък вие няма да бъдете в революцията“, обърна се към колегите си от ляво председателката на Народното събрание. “Тук също има хора, които боледуват от коронавирус. И наше задължение е да защитим всички. Достъпът до Народното събрание се решава по усмотрение на комисиите”, каза още Караянчева.

снимка: БГНЕС

“Когато сами ние си подбиваме авторитета, никой не може да го направи по-добре от нас. Това Народно събрание има правила, това е институция. Относно манипулациите, които се правят, че има бити, няма такова нещо. НСО има видеа. Моля да се отнасяме коректно”, изтъкна тя. Социалистите реагираха бурно на думите ѝ, като започнаха да скандират “Оставка”. Председателят на парламента им отвърна, че тя лично оставка няма да подаде. “Няма да позволя Народното събрание да бъде въвличано в провокации”, подчерта Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply