Ученик от 11 клас на ГПЧЕ “Ромен Ролан” в Стара Загора е с COVID-19, съобщи зам.-кметът на общината Иванка Сотирова, цитирана от “ДарикНюс”. Случаят е установен снощи с тест заради предстоящо пътуване на семейството.

снимка: pixabay

“В първия учебен ден класът на младежа не е бил в училищна стая, а са провели изнесена форма на обучение и разходка в парк “Аязмото”. Днес до 8:30 часа е предаден списъкът с контактните му лица на РЗИ-Стара Загора”, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова.

снимка: БГНЕС

Ученикът е в добро здравословно състояние и се лекува в домашни условия, информират от РЗИ-Стара Загора. Карантинирани са контактните в семейството и днес ще бъдат установени и карантинирани контактните от първа линия в учебното заведение. В гимназията е извършена крайна дезинфекция. Ще бъде връчено предписание на директора за спазване на необходимите противоепидемични мерки.

снимка: БГНЕС

Днешните данни за сутуацията с коронавируса в област Стара Загора сочат, че има 12 новозаразени. Вчера стана ясно, че с коронавирус са едно дете и трима души от персонала в детска градина №17 „Знаме на мира“ в Стара Загора, а две от групите в градината са поставени под карантина за 14 дни.


Share Follow

Leave A Reply