Наскоро стана известно, че Комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE в Европейския парламент е изпратила свое писмо с въпроси към българското правителство. Това писмо с въпроси идва след „закрито“ изслушване на няколко печално известни у нас неправителствени организации, сред които отново се нарежда Българският хелзинкски комитет. Официално обявен претекст за срещата е „борбата с корупцията“ по искане на същите НПО. Оказа се обаче, че зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“ – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство. Това пише министърът на отбраната Красимир Каракачанов в своя профил във “Фейсбук”. Той поставя и въпроса „Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?“. Каракачанов обръща внимание и на „правата на австралийския гражданин“ Джок Полфрийман.

Според него всички въпроси на Европейския парламент се използват като средство за натиск срещу България на фона на някои факти, които той определя като “безспорни”. Каракачанов отбелязва, че  българската Конституция гарантира индивидуалните човешки права, а не колективни малцинствени такива. Той повдига и въпросът за „македонското малцинство“, като според него той е напълно закрит “както в договорите ни с Македония, така и в българската Конституция”. Министърът засяга и темата за Джок Полфрийман, за когото той отбелязва, че е “доказан и справедливо осъден убиец, чието целенасочено провокативно публично поведение граничи с патология и поставя въпроса за неговото платено използване от някои от същите тези НПО”. Той обръща внимание и на това, че българският конституционен съд окончателно е постановил несъвместимостта на Истанбулската конвенция с българската Конституция.


“От всичко изброено дотук става ясно, че се оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България – като национална държава, срещу християнството у нас – като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции – като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики.  Както добре си спомняме, именно Истанбулската конвенция гръмко се обявяваше срещу насилието срещу жени, а всъщност практически подготвяше узаконяването на еднополовите бракове в България и отваряше врата за привилегии на мигранти през нашите граници”, посочва Каракачанов. “Инструменти на този „истанбулски“ комплот срещу страната ни бяха някои печално известни на българското общество НПО, сред които отново Българският хелзинкски комитет, както и някои други с думата „джендър“ в наименованието си”, добави още той.

снимка: БГНЕС

По думите му днес се търси същият ефект, като под паравана на „борбата с корупцията“ – “една безспорно чувствителна обществена тема – се търси узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности”, изтъкна още той. Според него е учудващо, че същите български НПО защитават “една коминтерновска югославска антибългарска теза”.
“Като председател на ВМРО категорично заявявам, че ръководената от мен политическа формация категорично ще се противопоставя на всяка форма на натиск срещу страната ни и на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена”, отбелязва още Каракачанов.
“Призоваваме всички български политически партии да заемат същата ясна и категорична национална позиция, а не да се спотайват пред поредния опит за натиск срещу нашата страна, надявайки се на политически дивиденти с оглед на предстоящите извънредни или редовни парламентарни избори”, пише още той.


Share Follow

Leave A Reply