77-а вечер на антиправителствени протести в София. Недоволни граждани се събират пред т. нар. триъгълник на властта. На място има полицаи. Припомняме, че снощи се стигна до ескалация на напрежението след сблъсъци между протестиращи и полиция пред старата сграда на парламента.

снимка: БГНЕС

Пред Съдебната палата пък има протест срещу главния прокурор Иван Гешев, организиран от инициативата “Правосъдие за всеки”. Недоволните граждани настояват за оставката на Гешев – според тях, той не изпълнявал функциите си по Конституция. Протестиращите заявяват още, че парламентарната квота във ВСС е голяма и настояват за реформа. Събралите се пред Съдебната палата по-късно ще се присъединят към традиционния протест на площад “Независимост”.

снимка: БГНЕС

Пред НДК към този час има контрапротест. Хората са се събрали с искане за оставка на президента Румен Радев. Гражданите заявяват, че подкрепят правителството и казват, че то трябва да изкара мандата си. Протестиращите искат единството на нацията и се обявяват срещу служебно правителство и предсрочни избори.


Share Follow

Leave A Reply