“БСП е единствената нелидерска партия у нас. БСП направи за първи път пряк избор на председател. В момента само БСП сме готови с цялостен алтернативен план за управление на България.” Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова при отчета за постигнатото от партията през изминалите 4 години, който направи пред 50-ия юбилеен конгрес на БСП, предаде репортер на БГНЕС.

“Скъпи, делегати, поздравявам ви с избора ви – този новоизбран състав на конгреса ще заседава в следващите 4 години. Пожелавам ви да бъдат ползотворни и успешни. Преди да погледнем към следващите 4 години нека оценим отминалите 4. Започнахме ги с обещание да променим БСП, за да променим България. Поставихме си 6 задачи преди 4 години и ги изпълнихме”, заяви тя. Нинова посочи, че първата им цел през 2016 г. е била да обявят правителството на Борисов за вредно за държавата, и че я води към катастрофа.

“Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме. Само за периода на действие на 44-ото Народно събрание ПГ на “БСП за България” внесе 138 законопроекта и 72 проекта за решение. Всеки от тях беше подчинен на необходимостта от създаването на законови условия за изграждането на солидарно общество от свободни граждани, живеещи в справедлива държава. Много от предложенията ни в икономическата и социалната сфера намериха отражение в ежегодно изготвяните алтернативни бюджети на БСП. Една традиция, която създадохме и ние започнахме първи и вече е утвърдена в българския парламент”, отчете преизбраният лидер.

“Освен чувствителното и устойчиво повишаване на пенсиите, настоявахме и предложихме Закона за възрастните хора, който да регламентира основни техни права. Настоящият мандат на Народното събрание бе белязан от приемане на антикорупционно законодателство. Като че ли се забрави, че ПГ на “БСП за България” се противопостави на идеите на управляващите и представи свой закон”, подчерта Корнелия Нинова.


Share Follow

Leave A Reply