Според лидера на европейските социалисти и бивш председател на левицата Сергей Станишев днес БСП е заприличала на останалите партии, които са “вождистки”. По думите му новият състав на червения пленум, който бе избран тази нощ, няма да прави “проблеми на Нинова” и ще бъде гумен печат.

За първи път Станишев, както и други знакови лица за левицата, останаха под чертата и не влязоха в новия Национален съвет.

“Тази нощ загуби политическата, идейната опозиция. Запазиха позиции обаче конюнктурната опозиция. Ако погледнем състава на Националния съвет, имаме около 2/3 представителство на кохортата на Корнелия Нинова, т. е Нинова вече ще има Национален съвет, който вече няма да й прави проблеми, както тя ги вижда., т.е. ще бъде гумен печат. И около 1/3 са хората, свързани с Кирил Добрев, с пловдивската организация, които ще могат да оказват някакво влияние. Но всички, може би с едно две изключения, които са били хора с критично мислене, са извън. Много е показателно, че Велислава Дърева има доста по-малко гласове от Теодора Овчарова. Това е снимакта на нашата партия днес. Казвам го със съжаление и болка”, посочи Станишев.


Share Follow

Leave A Reply