Резолюцията на ЕП като предателство

Европейският парламент в крайна сметка успя да приеме скандалната резолюция срещу България, поведена от европейските социалисти и либерали. Резолюцията е скандална не защото критикува корупцията в България, а защото в нея влизат и няколко премълчани от българската опозиция постановления, които смело могат да се определят като национално предателство.

Защо национално предателство? Дискусията за върховенството на закона в България, всъщност се превърна в трибуна за пропаганда на ЛГБТИ права и малцинствени права, гей бракове, Истанбулска конвенция, македонско малцинство и т.н. Все теми, които не стоят изобщо в дневния ред на българското общество. Нещо повече – ЕП си позволи да подлага под съмнение решение на българския Конституционен съд.

И всичко това беше подкрепено с гласовете на български евродепутати от БСП и ДБ. Наследниците на атентаторите от „Света Неделя“ и деятелите на Народния съд и комунистическите репресии и наследниците на репресираните от тях се обединиха отново по безпрецедентен начин. И то с каква цел? В името на това тази декларация да бъде приета. Декларацията, която осъжда България, че не признава македонско малцинство, че не дава достатъчно права на малцинствата и че не разрешава гей браковете. Да, точно тази декларация бе подкрепена от българските депутати на БСП и ДБ, които очевидно са готови на всичко, за да се върнат на власт. Дори това да значи унижението на България в Европа.

Какво се случва в БСП?

И когато говорим за БСП, е редно да се запитаме какво се случва със столетницата? Първите „демократични“ преки избори за председател на левицата ни напомниха за „добрите“ стари времена на БКП и тогавашните задължителни избори с нагласени победи. С тази разлика, че ръководството на партията я очисти от опитните социалисти и на тяхно място днес виждаме едно ниско ниво на политическа култура и усет за национална отговорност.

снимка: БГНЕС

Очевидно изборите в БСП затоплиха до голяма степен „студената война“ в редицата на бившите комунисти, която продължаваше през целия първи мандат на Нинова. През тази седмица това бе повече от видимо. Кръгът около Сергей Станишев се опълчи на Корнелия Нинова. Нещо повече, един от най-приближените ѝ Валери Жаблянов, напусна парламентарната група на БСП. Последва и острата атака на Елена Йончева към Нинова, която я обвини, че „играе парадна демокрация“ в партията. От БСП свалиха доверието си към нея.

снимка: БГНЕС

Лека полека легитимността на Корнелия Нинова като лидер на партията се смалява въпреки убедителната вътрешна победа. Приближените ѝ хора намаляват, а редовните парламентарни избори чукат на вратата. БСП никога не е изглеждала като толкова слаба и безидейна опозиция. Какво се случва в БСП?

Лошите COVID-19 прогнози стават реалност

С идването на есента лошите прогнози на специалистите за втора вълна от коронавирус започнаха да се сбъдват. Ежегодно увеличаващата се бройка на заразените по света и у нас неимоверно ще доведе до нови блокади, изолация и затворени бизнеси. Карантината изглежда все по-неизбежна като вариант за зимата, а икономическите последици ще ни вкарат в една още по-тежка 2021 г., в която само можем да се надяваме медицината реално да успее да намери ефективен лек за заразата.

снимка: БГНЕС

Лекомисленото поведение на хората и свикването с коварния вирус ни поставя във все по-опасна ситуация. За съжаление, българинът в голяма степен е от онези хора, които вярват в уроки, черна котка, суеверия, 5G опасност, световни конспирации, врачки и гадателки, но поставя под съмнение съществуването на реална пандемия, убила над 1 млн. души за 6 месеца. Това е една от причините да регистрираме рекорден брой заразени всеки ден.


Share Follow

Leave A Reply