“Ако на стадионите мерки се нарушават, РЗИ ще глобява, а УЕФА ще наказва.” Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на ново спортно съоръжение в село Черниче в община Симитли.
“От една страна сме поставени пред дилемата да удовлетворим претенциите на феновете, които от години чакат отборът им, специално за ЦСКА говорим, да влезат в групите на Лига Европа. Удовлетворихме това тяхно желание, сега ги моля наистина да спазват тези мерки, които ние разпоредихме. Те са съобразени изцяло с препоръките на здравното министерство, за да се осигури нормална и чиста среда сред публиката, защото здравето на българските граждани е най-важното, но то зависи и от тяхната дисциплина”, каза още министър Кралев.

Той беше категоричен, че ако мерките не се спазват, както са разписани, РЗИ ще глобява, а УЕФА ще наказва. “Тоест, всички привърженици, които обичат отбора си, трябва да знаят, че ще има делегати на УЕФА, които ще следят за спазването на тези мерки, защото в нашите указания са разписани препоръките, които УЕФА прати. Те са над 30 страници и са изключително тежки, така че, хората ще следят за това дали мерките се спазват и ако забележат нарушения, ще има санкции за отбора. Така че, всички тези, които обичат клуба си, трябва да съблюдават за това да спазват нашите инструкции. Трябва да знаят, че ние го правим за тяхното добро и за тяхното здраве. Много коментари имаше защо сме разрешили до 30% да бъде запълнен националният стадион, просто съоръжението е голямо, има много входове, може да се направи така, че публиката да бъде разделена. Направили сме всичко възможно зрителите да бъдат отдалечени един от друг през 2 седалки, всички трябва да носят маски, на входа ще се проверява с термометри за фенове с температура”, уточни министър Кралев.


Share Follow

Leave A Reply