“Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата, трябва да има енергийна ефективност”. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завод за военна техника край Самоков, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. „За тези няколко месеца, в които живеем с коронавируса, ми се струва, че тази пандемия е от години. Просто ни съсипа“, заяви Борисов. По думите му с тези затваряния на държавите положението е лошо. „Хем не се дават никакъв реален ефект за заболяването, хем се нанасят огромни щети на бюджетите“, каза още той.

Премиерът разгледа завода и обсъди с директора му производството на автомобили и техника. В завода се произвеждат и лед осветителни тела, които могат да бъдат приложени за улично осветление в общините. Борисов посъветва собственика да направи среща със Сдружението на общините в България и да проведат разговори за внедряването на LED осветление в населените места в страната, за да се пести енергия. „Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата. Трябва да има ефективност“, добави Борисов.

“Всички заводи продължават да се разширяват. Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви Борисов. „Държим безработицата. Важно е да работят хората, за да имат пари, да се чувстват добре и да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40“, допълни той.

“Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи. Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е “Самел-90″ в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия”, съобщи още премиерът.


Share Follow

Leave A Reply