Премиерът Бойко Борисов отбеляза празника като пожела здраве и сили: “на Въведение Богородично – Денят на християнското семейство, пожелавам здраве и сили! Във времената на криза семейството е това, което ни крепи. Нека бъдем отговорни в своите действия и да пазим близките си. Каквото зависи от нас ще го направим, за да преминем и това изпитание”, пише Бойко Борисов!

снимка: БГНЕС

“Нека пазим ценностите на християнското семейство. Няма нищо по-мило и скъпо от семейството. В деня на християнското семейство пожелавам здраве в домовете ни, сплотеност и обич помежду ни. Нека пазим традициите и ценностите на християнското семейство от неспиращите опити те да бъдат подменени и да възпитаваме децата си в духа на тези ценности. Честит празник”. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във “Фейсбук”.

“Семейството е първото и най-добро училище по доброта, добродетели и грижа за околните”. Това написа председателят на парламента Цвета Караянчева в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по повод Въведение Богородично. „Днес, в Деня на християнското семейство, повече от всякога трябва да се замислим за духовните задължения на родителите към децата. За това, че семейството е първото и най-добро училище по доброта и добродетели, грижа за околните, съчувствие към страдащите и подкрепа за тези, които искат да успеят“, посочи тя. „Семейството е най-доброто училище по обич и вяра. А също всеки, който е получил благословията да стане родител, знае колко често децата ни ни изненадват с мъдрост и проницателност, каквито не сме очаквали. Нека се учим взаимно – децата от родителите и родителите от децата, за да бъдем по-добри човеци“, допълни Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply