Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която преболедува COVID-19, съобщи, че веднага след обсъждането на алтернативния бюджет на левицата в пленарна зала. Самата тя става доброволец в борбата със заразата. Тя ще помага като санитар във Военномедицинска академия (ВМА) и припомни, че вече много депутати от левицата са станали доброволци и предстои още от колегите ѝ да се включат в борбата с вируса.

снимка: БСП

Във връзка с прекарването й на вируса Нинова сподели пред БНТ, че “първите дни е било доста тежко. “При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест – главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила”, споделя Корнелия Нинова. Лекарите във ВМА бяха изморени, сестрите бяха много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си, допълни тя. “Лекарите са на предела и самите те го казват и случаите, които излизат в медиите и това, което аз видях – те са много уморени, изтощени, на предела са”, каза Нинова.

снимка: БГНЕС

След като вижда каква е ситуацията в болницата, лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение още на втория от лечението си. “Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност”, заяви Нинова. 33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност. “Организирахме се в три групи: депутати, които ще влезем в болници с COVID отделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в социалните служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на БСП – 50-60 човека досега са заявили своето желание. Депутатите лекари вече са в болниците на първа линия – двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще помагат в училищата”, обясни Нинова.


Share Follow

Leave A Reply