ФБР и полицията разследват предполагаем терористичен акт в центъра на Нешвил. Това е една от версиите за големия взрив, който разтърси града. Властите обявиха, че той е предизвикан умишлено. Няколко души са ранени. Неизвестен е взривил каравана на централна улица в Нешвил. Експлозията била толкова мощна, че части от караваната са намерени на покривите на околните сгради. Охранителна камера е заснела момента на взрива. „Полицията и ФБР провеждат голямо разследване. Смятаме, че това е умишлен акт”, заяви говорителят на полицията Дон Арън.

снимка: БГНЕС

Оказва се, че преди да избухне, от превозното средство се чувало предупреждение. „Съобщението казвало, че ще избухне бомба след 15 минути. Полицаи чули това и решили да евакуират околните сгради. Малко след това караваната избухнала”, обясни Джон Дрейк, командир на полицията в Нешвил. Пострадали са трима души. Двама от тях са от полицаите, които опразвали района. Нито един от ранените не е със сериозни травми. „Използваме кучета за търсене на експлозиви. Искаме да сме сигурни, че няма втора бомба”, обясни Дон Арън.

снимка: БГНЕС

По-късно през деня беше съобщено, че са намерени останки, които може да са човешко тяло. Екипите ги изследват, но засега не могат да кажат дали шофьорът на караваната е бил вътре по време на взрива. Разчита се и на показанията на очевидци. Агентът от ФБР Мат Фостър призова всеки, който има информация за инцидента, да се обърне към полицията. Кметът на Нашвил обяви полицейски час за района около експлозията, който ще е в сила през уикенда.


Share Follow

Leave A Reply