“България има нужда от единство и отговорни решения и който получи възможността да управлява ще се нуждае не само от коректив, но и от съюзници”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание. В началото на своята декларация д-р Даниела Дариткова посочи, че днес основен опонент на ГЕРБ продължава да бъде коронавирусът. “ПГ на ГЕРБ е готова да се вслушва във всеки разумен глас, да прояви необходимата воля и търпение”, изтъкна още д-р Дариткова. По думите й през последните месеци нашите съграждани, които и днес са на първа линия, са показали, че България има потенциала да се справи с това предизвикателство. Според нея би било добре да се взема пример от хората, които с риск за живота си са избрали да помагат, вместо да коментират. “Да живеят, вместо да съществуват”, заяви още д-р Дариткова.

“През изминалата сесия управляващото мнозинство удържа на натиска на опозицията и не се поддаде. Благодаря на всички колеги, които с присъствието си в тази зала осигуриха нормалната работа на парламента. Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с тях. Ще припомня, че при откриването на предишната сесия на 44-ото Народно събрание президентът поиска страната да остане без парламент и редовно правителство. Днес ние сме убедени, че постъпихме правилно, като не се съобразихме с неговите призиви, чиято несъстоятелност днес е видима за всички”, каза още д-р Дариткова. “Протестите ни направиха по-смирени, а неспособността на парламентарната и извънпарламентарната опозиция по-отговорни”, каза още д-р Даниела Дариткова. Тя посочи, че в края на мандата ГЕРБ са готови да приемат оценката на българските избиратели. “Наясно сме както с отговорността, която носим, така и с грешките, които сме допуснали последните 4 години”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.
Тя изтъкна, че на фона на тези значими теми въпроси, темата коя да бъде датата на редовните парламентарни избори, за ГЕРБ е незначителна. “Призоваваме президента Румен Радев да вземе час по-скоро решение за датата на изборите”, каза д-р Дариткова. “Наясно сме, че предизборната капания предполага не само политически дебат, но и политическа конфронтация, въпреки това изразяваме надеждата, че докато се опитва да спечели доверието на българските граждани, всеки от нас ще има съзнанието, че след изборите предизвикателствата и изпитанията пред българското общество ще продължат. Който и да получи възможността да управлява, ще се нуждае не само от коректив, но и от съюзници. България има нужда от единство и отговорни решения”, изтъкна още тя.


Share Follow

Leave A Reply