Властите в Китай съобщиха, че на 13 януари е бил регистриран първият смъртен случай, предизвикан от коронавируса, от осем месеца насам, предадоха световните агенции. Те цитираха съобщение на китайския Държавен комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването. “За изминалото денонощие са били регистрирани 138 нови потвърдени случаи на заболяването, един от тях е завършил с летален изход”, се казва в текста. Според статистиката на ведомството в Китай не са били регистрирани нови смъртни случаи от 16 май 2020 година. Както съобщават китайските медии, новият летален изход е бил установен в провинция Хъбей след инфектиране с коронавируса.

Сред 138-те нови случая на заболяване от COVID-19, регистрирани през миналото денонощие, 14 се оказали привнесени. Осем били регистрирани в Шанхай, три в провинция Гуандун и по един в Пекин, в провинция Хенан и в Гуанси-Чжуанския автономен район. Други 124 случая се оказали вътрешни.

снимка: БГНЕС

От началото на пандемията китайските медици са открили сред пристигналите в страната от чужбина граждани 4465 заболели, от които 4181 са оздравели и са изписани от болница. На лечение се намират 284 души, трима от които са в тежко състояние. По последни данни общият брой на потвърдени случаи на заболяване от COVID-19 в континентален Китай е достигнал 87 8454, като са починали 4635 души, а 82 324 пациенти са оздравели. По данни на властите понастоящем са налице 885 активни случая на заболяването, като 24 от заразените се намират в тежко състояние.


Share Follow

Leave A Reply