“Ако ситуацията с коронавируса продължи да се подобрява, след 31 януари всички ученици ще се върнат към присъствена форма на обучение.” Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на поредна обиколка в Благоевградска област.

Заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков Премиерът посети селскостопанската гимназия в Разлог и основното училище в Добринище, чиито сгради са основно ремонтирани и са изградени физкултурни салони. Борисов заяви, че за образование през последния мандат са отпуснати близо 2,5 милиарда лева, а учителските заплати са се увеличили двойно.
Санирани са училищните сгради, оборудвани са компютърни зали, осигурено е видеонаблюдение.
Учениците от прогимназиалния и гимназиалния курс ще се върнат в училище от началото на февруари, ако тенденцията на спад в разпространението на коронавируса се запази, каза още премиера. Очаква се Борисов да инспектира и дейностите по отстраняване на сериозните последствия от наводненията в района.

снимка: “Фейсбук” на кмета на Бургас Димитър Николов, снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Банско-Гоце Делчев. С насипи е укрепена подпорната стена край село Места, част от която беше подкопана от водите на реката. Изграден е и разрушеният участък от пътя между град Хаджидимово и село Блатска. Според експерти коритата на двете трансгранични реки Струма и Места са спаднали с повече от един метър, което застрашава старите мостови съоръжения. Заради сигнали за безконтролно изземване на баластра и пясък Върховната административна прокуратура разпореди на няколко министерства да извършат спешни проверки.


Share Follow

Leave A Reply