Каним партии и НПО да се организираме за провеждане на честен вот, както и да обединим усилията си за паралелно преброяване. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. “Днес след Изпълнителното бюро искаме да представим една позиция: промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот”, допълни още лидерът на БСП.

“В четвъртък сме поканили 10 партии и НПО, на които предлагаме обща позиция. В петък продължаваме с още 10 партии и НПО, с които си сътрудничим отдавна по различни въпроси. Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен”, каза още Корнелия Нинова. “Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Ако всеки поотделно заявява такива желания, би било по-трудно. Важно е сега да се обединим всички”, заяви още Нинова.

“След като приключим разговорите с тези партии и НПО, Изпълнителното бюро решихме да поканим и Мая Манолова, и Слави Трифонов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори. Поканата е да обединим усилия да гарантираме на българския народ и българските граждани, че всеки глас ще бъде зачетен”, каза още Нинова. Лидерът на БСП уточни, че срещите ще бъдат на неутрална територия извън “Позитано” 20.


Share Follow

Leave A Reply