Нови 45 детски градини и ясли ще се строят в столицата през тази година. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при проверката на строежа на едно от новите детски заведения в район „Овча купел“. Детската градина в “Овча купел” е една от 12-те, които в момента се строят. Очаква се строителството да приключи през април. Новата сграда ще е за 4 градински и две яслени групи и ще осигури места за 150 деца през есента. “В бюджета за 2021 г., който представихме, едно от трите стратегически цели е строителството на детски ясли, градини и училища. 66 млн. лв. са заложени в бюджета и още 1,6 млн. лв. за проектиране на 16 нови детски градини, за да изпълним амбициозната, но реалистична 3-годишна програма и да осигурим места за децата от 3 до 6 години за тези 3 години”, заяви кметът на София.

снимка: БГНЕС

Тя посочи още, че е планирано и строителството на училищни сгради с физкултурни салони. В момента Столична община строи физкултурни салони и разширения в общо 7 училищни сгради.

Йорданка Фандъкова съобщи още, че е била направена поредна стъпка към възстановяване на Княжевския лифт. Получено е одобреното задание за изработване на специализиран устройствен план от Регионалната инспекция по околната среда и водите. От собственика на лифта зависи да реконструира съоръжението. Той вече заяви, че има желание и финансова готовност да реконструира лифтовото съоръжение.


Share Follow

Leave A Reply