Съдът остави в ареста Кристиан Николов, който е обвиняем по делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Николов е обвинен за умишлено причиняване на произшествие, вследствие на което е настъпила смърт. „Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чийто живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се.”, заяви Николов пред съда.

Пред Темида днес обяснения даде годеницата на Николов – Симона Цанкова. Тя разказа, че двамата живеели заедно от три години и спазвали изключително здравословен начин на живот. Кристиан бил много критичен към наркотиците и никога не е употребявал. Тя не можа да обясни защо в кръвта му е намерен коктейл от наркотични вещества. Тя посочи още, че непосредствено след катастрофата тя е видяла Николов да помага на Милен Цветков. По думите й той е свалил едната обувка и я подложил под главата на Милен Цветков, правил му изкуствено дишане, и се опитал да му извади езика.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, разследващите установиха, че 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.


Share Follow

Leave A Reply