Сдружението на заведенията в България (СЗБ) предлага три варианта за разхлабване на противоепидемичните мерки у нас. „Това са желанията на ресторантьорите, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си”, посочват от организацията.
Първият вариант е отваряне на външните части на заведенията. От организацията изтъкват, че тези от ресторантьорите, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения.

Снимка: БГНЕС

Вторият вариант предвижда отваряне на всички ресторанти от 1 април, а на нощните заведения – от 15 април 2021 г. При третия вариант се предлага отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Снимка: БГНЕС

По-рано на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че от 1 април предстои да бъдат отворени заведенията само на открито.


Share Follow

Leave A Reply