В Италия, избирателните секции са 22. За гласуване са се записали над 2500 българи. Избирателните секции са по цялото протежение на Апенините, в главните и по-важни градове на 13 области. Изключение е  селището Акониа ди Куринга в Калабрия.  То е от времето на древните гърци, сега има към 6000 жители, от които българите са над 200 души.

За първи път има секция в Генуа – главният град на Лигурия, където българите са  много по-малко – към 800 души, за разлика  от Ломбардия където са към 10,000. Затова в Милано, избирателните секции са най-много 3: в Генералното ни консулство и в две училища. Две са в посолството ни в Рим. Заедно с тези в селищата Нетуно и Колеферо, в област Лацио има най-много избирателни секции.

снимка: БГНЕС

Своето седалище за вота е предоставило Почетното ни консулство за област Емилия-Романя в Болоня. Гласуването на българските граждани ще се признава от италианските власти за уважителна причина при тяхното придвижване до избирателните секции. Необходимо е да се попълни обичайната за това в условията на ограничителните мерки  декларация.


Share Follow

Leave A Reply