Вечерта във вторник завърши със стрелба на “Симеоновско шосе”. Сигналът е подаден малко след 20.00 ч. Стана ясно, че 46-годишен мъж е бил прострелян в главата на в столицата, при което е загинал на място. В колата е имало дете и друг човек. По-късно се оказа, че става въпрос за убийство. По първоначални данни простреляният мъж Николай Драгополов, шеф на автокъща “Тони- Авто”.

снимка: БГНЕС

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев уточни, че местопроизшествието е отцепено и предстоят оперативно-издирвателни действия. Той потвърди, че е стреляно с огнестрелно оръжие и че има данни, че този, който е произвел изстрелите, е бил под моста и е изчаквал на светофара. Ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че детето, което е било в колата не е пострадало: „Детето в колата е на приятелката му, с която живее на семейни начала.

снимка: БГНЕС

То не е пострадало. За да тръгнем да работим по версия, трябва първо да съберем всички веществени доказателства“, коментира той. От своя страна административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова коментира и евентуална версия за поръчково убийство. “Много е трудно да се отговори. Всичко може да бъде – и обмислено, и поръчково. Нека видим свидетелите какво са видели. Нека да съберем данни за личността на лицето, за да можем да работим по различни версии”, каза прокурор Илиана Кирилова. Тя заяви, че не може да каже дали убийството е планирано.


Share Follow

Leave A Reply