Новото Народно събрание тръгна. Новите депутати се заклеха. И с това се изчерпа парламентаризмът за Новите 240. Борците за Нов морал в политиката ни показаха, че нищо Ново нямат намерение да правят. Депутатите от всички парламентарни групи без ГЕРБ се оказа, че имат една обща цел – бой по Бойко Борисов. Това стана ясно от първите заседания на 45-ото Народно събрание. Реваншизъм, популизъм, език на омраза, високи децибели, сериозни закани, неопитно ръководство, търсещо процедурни хватки, за да намали изказванията от трибуната на депутатите от ГЕРБ.

Все жизнено важни задачи за благото на българския избирател. На фона на този тюрлюгювеч на заден план останаха политиките- здравни, социални, икономически, образователни – основните стълбове за стабилност на държавата и хората. ИТН, ИМВ, ДБ, ДПС, БСП. Тези абревиатури по принцип нямат нищо общо помежду си. Към днешна дата тях ги обединява омразата им към ГЕРБ и Бойко Борисов и нищо друго освен омразата. Близкият сътрудник на Зигмунд Фройд Карл Густав Юнг твърди, че “обратното на любовта не е омразата, а властта”. Ако перифразираме така: обратното на омразата не е любовта, а властта всичко ще добие логичен отговор за нестабилното емоционално поведение на коалицията “всички срещу ГЕРБ”.

снимка: БГНЕС

Власт на всяка цена и с всички средства, а сметката ще я плаща избирателят, който изпрати 165 депутати в НС, с вярата, че всички те ще се захванат да изпълняват предизборните си обещания. Някои от тях обаче още от първия ден се отметнаха от най-радикалните си такива. Мажоритарният вот. Ракетата носител на ИТН. Рязко и категорично хората на Слави Трифонов дадоха заден.

снимка: БГНЕС

Гордостта на Трифонов – Референдумът и близо трите милиона души гласували “За” на този референдум се оказаха употребени. Трамплинът “мажоритарен вот” и промяна на изборната система си свършиха работата. Господин Трифонов е депутат. Вкара в парламента 51 народни представители. Премести шоуто в политиката, а за мажоритарния вот каза: “… Всичко по реда си.” Което много напомня на една от любимите фрази на Симеон Сакскобургготски – “ще ви кажа, когато му дойде времето”… За някои отговори от Царя времето все не стигаше и никога не им дойде. Заключенията всеки да си ги направим сам. И да уточним нещо, съединението прави силата, когато е с цел градивност. Съединението с цел омраза е камуфлаж и разрушаващо. В един момент със сигурност води до самоизяждане и разпад. И този момент не е далеч, защото поведението на новите депутати в първите пленарни заседания, иде да покаже, че съединението прави силата обаче друг път.


Share Follow

Leave A Reply