“Призовавам управляващите да не се държат като опозиция – колеги, нещата са във вашите ръце – дайте вашия план или ревизирайте този.” Това каза Томислав Дончев от Изпълнителната комисия на ГЕРБ по време на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Той определи дебатът в Народното събрание за Плана за възстановяване като политическа драматургия. Според него до него се е стигнало поради лошия рефлекс, често срещан в бълагрската политика, да се говори преди да се помисли.

“Какво слушаме последния един месец? Правителството на Борисов е подготвило корупционен цитирам план, нискокачествен. “Ние имаме алтернативен план. “Първата ни работа”, много коментари имаше: “когато влезем в Народното събрание, е да ревизирам плана”. Дайте вашия план, защото разбрах, че има алтернативни. Ревизирайте този. Какво чувам – саботаж. Нещата са във вашите ръце. Планът може да бъде изпратен в Народното събрание. Народното събрание може да вземе решение, където да ми възложи да подам плана в ЕК. Водихме преговори с ЕК. Те казаха, че ще проявят гъвкавост. Нито има алтернативни планове, нито има смислени предложения за ревизия, нито има капацитет да бъде разработен друг план.


Share Follow

Leave A Reply