Избори, избори, избори

Първият мандат за съставяне на правителство логично бе връчен на спечелилата изборите партия ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов направи логичното в такъв случай- предложи нов кабинет с някои нови лица, с някои добре забравени лица и с някои министри от кабинета “Борисов” 3. В проектокабинета на ГЕРБ блесна името на Даниел Митов като предложение за министър-председател. Борисов за пръв път отстъпва, въпреки че очевидно той остава силната фигура в тази така или иначе лидерска партия.

Това очевидно не бе оценено от никой от парламентарната коалиция “Анти-ГЕРБ” и проектокабинета на Митов бе обречен на провал още при представянето му. От другата дясна партия “Демократична България” дори отказаха да се срещнат за преговори. Партията на г-н Трифонов пък в типичния си шоу стил обяви всеки, който преговаря с ГЕРБ за предател пред гражданското общество.

Рулетката се завъртя и отиваме на следващите- Има такъв народ. Още неполучили своя мандат, те вече говорят за предсрочни избори, които очевидно желаят повече от всичко. Отиваме на третия мандат, който Радев най-вероятно ще даде на най-малката партия в парламента и най-нежелаещата нови избори, поради риска от изпадане- “Изправи се. Мутри вън!”. Без договорка с БСП и ДПС те няма как да съставят правителство. И колкото и да очакваме всичко от бившите червени остриета Дончева и Манолова, едва ли ще успеят.

Така отиваме към така мечтания от Радев нов служебен кабинет и нови избори през лятото, с които ще направим една обиколка в кръг и пак ще се върнем към същата задънена улица, в която се намираме в момента. Очакват ни и есенни президентски избори, а защо не и 2 в 1 с още едни парламентарни.

Избори до дупка! Това е, което ни очаква.

Мутри, вън от затвора! 

Няма и седмица в новия-стар парламент и вече новите-стари лица в българската политика започнаха с лобисткото законодателство. Лицата на протеста и гласът на народа Мая Манолова, Татяна Дончева, Мария Капон, адв. Хаджигенов и компания внесоха меко казано съмнителни законодателни изменения, свързани със съдебната система, които определено няма да ни помогнат в борбата с корупцията, а напротив.

Поправките напомниха за времето в близкото минало когато Дончева и Манолова като представители на БСП внесоха печалната поправка в закона, останала в историята като поправката “Ванко-1”, която позволи на осъдения за сводничество рапър да излезе преждевременно от затвора. Сега двете депутатки-протестърки се опитват да направят подобно нещо, в интерес на своите известни клиенти в адвокатската професия.

снимка: БГНЕС

И тук трябва да си зададем въпроса- дали скоро ще видим нова скандална поправка “Божков”, с която ще видим избягалия бизнесмен обратно в страната ни като свободен гражданин? Очевидно цялото бързане за внасяне на тези поправки се прави точно с тази цел, но дали ще им стигне времето?


Share Follow

Leave A Reply