МБАЛ – Асеновград обявява нов “зелен коридор” за масово имунизиране срещу коронавирус. В последната такава осигурена възможност за ваксинация бяха обслужени около 250 души за времето на пълен работен ден. Ваксините, с които разполага лечебното заведение към момента, са Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca. Това съобщиха от лечебното заведение.
Ваксинацията срещу COVID-19 ще се извършва в обичайния приспособен за целта кабинет и няма нужда от предварително записване. Желаещите да се ваксинират ще бъдат допускани до кабинета на групи от по най-много 10 души. Целта е да не се допуска струпване на хора и максимално да се намали и при възможност – да се избегне контактът с другите пациенти в болницата.
снимка: БГНЕС[/caption

“Зеленият коридор” засега е определен за 4 май в рамките на половин работен ден – във времето от 08,30 ч. до 13,30 ч. Ръководството на МБАЛ – Асеновград призовава пациентите да носят предпазна маска за лицето и да спазват дистанция поне 1,5-2 метра от останалите, да бъдат толерантни и търпеливи, за да не се създава излишно напрежение


Share Follow

Leave A Reply