“С чест можем да кажем, че сме приключили и третата вълна на COVID-19”. Това каза премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка проф.-д-р Костадин Ангелов посрещнаха новата доставка на ваксини на “Пфайзер”.
“Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха. Сега получихме 274 хиляди ваксини. Борисов се обърна към тези, които са критикували ГЕРБ за справянето с пандемията. “С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пълен локдаун, забрана за излизане от домовете, Пускане на СМС, фризьорски салони затворени, заяви още Борисов.

„Обръщам се към нашите симпатизанти, аз винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред. Протестите имат смисъл тогава, когато има за какво. Ние да излизаме само защото те са ни правили, ми се вижда безсмислено. Ако някой се опитва да говори с нашите симпатизанти от наше име за утре, аз ги моля да не го правят. На въпрос как гледа на желанието да бъдат закрити Специализираният съд и Специализираната прокуратура, Борисов посочи: „Как за една седмица направиха всичко това? Утре могат те да се сговорят и да направят правителство за 15 дни. Това правителство да вкара бюджет, актуализация, да закрият спецсъда или каквото искат. Той допълни, че в последните 4 години никой не го е питал откъде е намирал пари за реализиране на политики, откъде са били докарани ваксини или какво е било направено, за да се опази българската граница от миграционния натиск.
„Само моята глава знае какво ми е струвало това. Да се надяваме, че другите ще са по-успешни. Пожелавам успех“, допълни Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply