Започна Националното събрание на ПП ГЕРБ. Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира политическия актив на партията на национално ниво.

снимка: Пресцентър ПП ГЕРБ

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия. Фандъкова и Николов обаче остават членове на Изпълнителната комисия. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрично подчерта, че с освобождаването на Фандъкова и Николов не трябва да се правят аналогии с освобождаването на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. „Да не ме разбере някой грешно. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите, така че се надявам да не прочета заглавия, че е свалено доверието от тях. Точно обратното – обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания, да изслушаш хората, по няколко часа. Ако го имате това време, оттеглям предложението. Просто искам да им оставя тези три години и да работят повече за градовете си, да помагат на партийците и да сме пак заедно. Каква ми е логиката. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори, но защо предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на Изпълнителната комисия. Защото някак си не отива днеска да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Силистра, или до Добрич, или до Сливен“.

Снимка: ПП ГЕРБ – ФЕЙСБУК

Новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ ще са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложението на Борисов за премиер на проектокабинета ГЕРБ- СДС. С друго гласуване от Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев. По-рано вицепремиерът в оставка Томислав Дончев категорично обяви, че промени са необходими. Политическият актив на ГЕРБ се събира точно два месеца преди обявената от президента Радев дата за предсрочните парламентарни избори. Последният национален форум на партията беше в началото на август миналата година в разгара на антиправителствените протести. Днешното Национално събрание на ГЕРБ ще се проведе изцяло дистанционно без присъствие на медии. Посоченият мотив за това е епидемиологичната обстановка в страната.

снимка: Пресцентър ПП ГЕРБ

“Комисията по ревизия е арбитражен съд между бизнесмени.” Това каза премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в края на националното събрание на партиятаБорисов обвини 4-5 свързани помежду си медии в гьобелсова пропаганда.„Пускат една лъжа, ретранслират. Една лъжа, повторена 100 пъти, за хората става истина. Ходи после се оправдавай“, посочи премиерът в оставка.Според Борисов изборите са показали, че ГЕРБ не е за „изчегъртване“, а хората оценяват и виждат направеното. „Сега искат от нас да надградим. Искат повече дигиталност, повече прозрачност, повече културни мероприятия, фестивали, спортни събития. Бях трогнат от отношението на европейските ми колеги. Нашето председателство на ЕС, то е българското, не е на Бойко, не е на Катя, всички считат, че е било от най-добрите. Може би единственото, на което до един всички лидери: президенти, канцлери, премиери на Европа, плюс Балканите до един дойдоха в София. Нито един не ми отказа да дойде в София. Сверете, тези, които могат да четат, за следващите председателства. Дали има някъде, където са отишли до един. Затова ни направиха и тези компромати. Вие виждате какво става с тази комисия. Все едно арбитражен съд между бизнесмени, спорят за договори“, каза той.


Share Follow

Leave A Reply