“За съжаление очкавахме повече информация за новите областни управители”. Това заяви Тома Биков на брифинг на ПП ГЕРБ. Според представителите на ГЕРБ новите областни управители са главно от листите на БСП, които са били обвързани с партията през годините. Политикът от ГЕРБ Георг Георгиев заяви, че се очакваше областните управители да са нови хора, които да са равно отдалечени от политиката, за да гарантират честни и прозрачни избори, но в последствие се оказва, че са бивши или сегашни членове на БСП.

Снимка: БГНЕС

“Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори. Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет”, каза Христо Гаджев от ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

“Самата Социалистическа партия и нейният председател Корнелия Нинова се афишират само с Янаки Стоилов, но той не е единственият. Все пак да не забраявме и Антон Кутев, който като отговаряше за медийната политика в БСП, сега продължава това качество и като говорител на Министерския съвет. Явно се припокриват двете длъжности. Бойко Рашков беше депутат от БСП в 39-ото Народно събрание. От другите министри – Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на БСП, а по времето на правителството “Орешарски” беше назначен за председател на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместник шеф на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ ниво при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и социалната политика двамата заместник-министри Надя Клисурска – острието на БСП в социалната политика и Иван Кръстев, вторият замесктник-министър, кото беше заместник-министър по времето на правителството Орешарски и кандидат за евродепутат на БСП и изявен активист на социалистическата партия”, заяви Христо Гаджев. Той посочи и още кадри на БСП в служебния кабинет като заместик-министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на културата Пламен Славов. “Това дори не е изцяло пълен списък. Не искам да влизам в детайли за съветниците, за началник кабинетите.”, коментира още той.


Share Follow

Leave A Reply